În calitate de manager poate fi dificil să identificați, să minimizați riscurile de incendiu și să țineți pasul cu nevoile de protecție împotriva incendiilor din locațiile dumeavoastră. Prin urmare, pentru a vă oferi câteva puncte de referință, rezumăm mai jos cele mai frecvente riscuri de incendiu din depozite pe care trebuie să le urmăriți și mai ales să le reduceți.
Împrejurările care determină initierea unui incendiu si favorizeaza dezvoltarea acestuia sunt:
„Ce pot face pentru a minimiza riscul de incendiu în depozite?”
Cel mai probabil, clădirile dvs. sunt imense, cu plafoane foarte înalte, rafturi îngrămădite și stivuite.
Așadar, ce puteți face pentru a minimiza riscul de incendiu și pentru a vă asigura că centrele dvs. de distribuție au măsurile adecvate de siguranță la incendiu?
Evaluări și inspecții de protecție împotriva incendiilor în depozit
Dacă nu sunteți sigur cu privire la nevoile dumeavoastră de protecție împotriva incendiilor și la riscurile de incendiu prezente în depozitele dvs., un bun început este o evaluare.
FIRE SAFETY EXPERTS este o companie națională de consultanță pentru protecția împotriva incendiilor care este bine pregătită în soluțiile pe care vi le oferă. Vă putem ajuta să stabiliți dacă aveți protecția adecvată împotriva incendiilor, precum și să efectuați orice inspecție, întreținere și reparații care ar putea fi necesare ca urmare a evaluării.
5 Comments
multumesc din suflet ptr profesionalism
mi-ati raspuns cu promtitudine si mi-ati fost de mare ajutor
o zi buna
Sunt administratorul unui camin de persoane varstnice cu un numar de 25 de paturi. Caminul functioneaza intr-o cladire rezidentiala care are aviz de securitate la incendiu dat de ISU. Am inteles ca sub un numar de 30 de paturi nu este necesara autorizatia ISU. Daca este adevarat, va rog sa imi spuneti unde gasesc acest lucru in legislatie. Multumesc.
RASPUNS: incadrea privind obligativitatea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pentru un caminului de persoane varstnice se face conf. HOTARARE Nr. 571 modificata in 30.09.2022, anexa nr.1, art. II, lit. e3).
e3) centrele rezidențiale și centre de zi prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția celor din domeniul protecției drepturilor copiilor și ale victimelor violenței în familie și care nu se încadrează la lit. e), lit. e1) sau lit. d), cu suprafața desfășurată mai mare sau egală cu 175 mp;
In concluzie, daca suprafata desfasurata a cladirii depaseste 175mp atunci aveti obligativitatea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu. Ne puteti contacta pentru detalii.
Buna ziua,
Pentru un complex comercial de 2 etaje+subsol cu suprafata utilizabila 1000+mp pe nivel care nu are autorizatie ISU pentru cladire. Sarcina obtinerii autorizatiei ISU( +lucrarile necesare) revine proprietarului complexului sau chiriasului¿
Potrivit legislației în vigoare, proprietarul clădirii este responsabil pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu (ISU) și pentru asigurarea conformității clădirii cu normele și standardele de siguranță la incendiu. Acest lucru este valabil indiferent dacă clădirea este închiriată sau nu.
Prin urmare, în cazul unui complex comercial cu suprafața utilă de 1000 mp pe nivel care nu are autorizație ISU pentru clădire, sarcina de a obține autorizația ISU și de a efectua lucrările necesare pentru conformitatea cu normele și standardele de siguranță la incendiu revine proprietarului clădirii.
Cu toate acestea, în cazul în care proprietarul și chiriașul au încheiat un acord contractual prin care se stabilesc responsabilitățile pentru obținerea autorizațiilor și pentru efectuarea lucrărilor de reamenajare, este posibil ca sarcina să fie transferată către chiriaș. În acest caz, este important ca toate aceste aspecte să fie clar specificate în contractul de închiriere.
În orice caz, recomandăm proprietarului și chiriașului să colaboreze îndeaproape pentru a asigura că clădirea respectă normele și standardele de siguranță la incendiu și să ia toate măsurile necesare pentru a proteja siguranța persoanelor și a proprietății.