Nimeni nu își dorește ca să trăiască situații limită în ambientul în care se află sau își desfășoară viața.
Din păcate, lucrurile pot lua o întorsătură foarte periculoasă într-o clipă. Trăim un timp în care mulți dintre noi dorim să știm ce să facem în cazul în care ne aflăm într-o situație de urgență, singuri sau împreună cu familia.
FIRE SAFETY EXPERTS v-a pregătit câteva elemente de la care să porniți în cazul în care doriți să fiți pregătiți pentru situații deosebite. FIRE SAFETY EXPERTS este o echipă de profesioniști care asigură consultanță pentru situațiile de urgență pentru protecția oamenilor și a afacerilor.
ORGANIZAREA ŞI ASIGURAREA ALARMĂRII
Mesajele de avertizare şi alarmare se transmit obligatoriu, cu prioritate şi gratuit prin toate
sistemele de telecomunicaţii, posturile şi reţelele de radio şi de televiziune, inclusiv prin satelit şi cablu, care operează pe teritoriul României, la solicitarea expresă a şefilor structurilor de protecţie civilă.
Semnalele de alarmare a populaţiei şi salariaţilor sunt: alarmă aeriană; alarmă chimică; alarmă la dezastre şi încetarea alarmei.
Durata fiecărui semnal este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat (dinamice) la care durata este un minut.
Populaţia şi angajaţii din societăţile comerciale şi instituţii publice trebuie să cunoască locul celor mai apropiate adăposturi faţă de locuinţă sau locul de muncă.
Locurile unde se află adăposturi de protecţie civilă trebuie marcate cu indicatoare speciale imprimate pe pereţii clădirilor, pe baza dispoziţiilor date de inspectoratele de protecţie civilă.
La darea semnalului de ALARMĂ AERIANĂ toţi cetăţenii şi angajaţii (excepţie fac cei ce supraveghează instalaţii cu foc continuu) se îndreaptă spre adăpostul cel mai apropiat, după ce au luat următoarele măsuri:
Intrarea în adăpost se face în ordine şi linişte, în primul rând intră femeile, copiii, bătrânii şi invalizii.
În cazul când în jurul adăpostului terenul este infestat chimic, contaminat radioactiv sau se descoperă o bombă neexplodată, şeful echipei de adăpostire nu permite ieşirea cetăţenilor din adăpost până nu primeşte dispoziţie în acest sens.
Adăpostul poate fi părăsit numai în caz că este inundat, a fost lovit sau în alte situaţii deosebite.